Nieuws

Slagroomtruffels, het geheim van een heerlijk chocolaatje

Een van de lekkerste chocolade traktaties die er bestaat, zorgt even vaak voor verhitte discussies. Welke slagroomtruffel is fantastisch en welke kun je beter direct in de kliko werpen? Deze geweldige chocolade kalorieënbom is voor veel chocoholics het ultieme genot. De knak van de pure chocolade, de zachte vulling van slagroom en boter en even later de samensmelting van deze twee onderdelen. Met een beetje geluk blijft de smaak ook nog even hangen in je mond en de ervaring is compleet.

Eigenlijk zijn slagroomtruffels niet meer dan een eenvoudige bonbon. Je maakt een mengsel van slagroom, boter en een  beetje witte chocolade voor de stevigheid. Dit laat je stijf worden, je dompelt het in pure chocolade en bestrooit het geheel met cacaopoeder en voila,  je hebt je eigen slagroomtruffel gemaakt.

Met deze basis kun je natuurlijk eindeloos variëren. Wij hebben bijvoorbeeld een truffel met dezelfde basisvulling alleen is daar crème brûlée aan toegevoegd en de buitenkant met witte chocolade en rietsuiker afgewerkt. Een geweldig combinatie die je in eerste instantie niet verwacht van een slagroomtruffel maar die toch aangenaam verrast, zelfs als je niet zo van witte chocolade houdt.

De mogelijkheden zijn dus eindeloos, melk chocolade met caramel, witte chocolade met cointreau, pure chocolade met koffie, witte chocolade met aardbeien slagroomvulling, je kunt zo gek niet bedenken!