Nieuws

Praline-bites

Het begon met een aanvraag voor het ontwikkelen van een nieuwe reep met de beste praline-vulling. Het uitgangspunt was een aantal repen met pralinevulling met aanzienlijk minder suiker en een lekkere bite. We zijn aan de slag gegaan met onze biologische ongezoete hazelnootpasta en biologische fairtrade chocolades. Kortom: een puur product zonder rare toevoegingen.

De eerste ton van 25 kilo ongezoete hazelnootpasta kwam binnen. De klassieke pralines die vaak worden gebruikt bestaan minimaal voor 50% uit suiker. Vervolgens op zoek naar de beste verhouding hazelnootpasta en chocolade voor de lekkerste smaak. De eerste test met melkchocolade was direct al erg lekker en dus verder met onze pure, extra pure en rijstemelk (vegan) chocolade. Na verschillende pogingen om de lekkerste pralines te maken en veel proeven, is het gelukt om vier varianten te maken. Alleen nog een lekkere bite zou nog iets extra’s kunnen geven. Geroosterde biologische hazelnootstukjes moest die crunch gaan geven en ja, deze toevoeging is heerlijk! Ook een subtiele koffiesmaak geeft de praline een heerlijke extra smaak. Halverwege het najaar hopen we alle vier de repen in productie te nemen.

Onze aandacht ging steeds uit naar de vulling. Naast onze populaire pralinebonbons zijn onze verse slagroomtruffels favoriet. Zo ontstond het idee om de pralinevulling in kleine bites te snijden door de ongezoete cacao te halen. Na een proefsessie met alle vrouwen van het Chocoladehuis is de conclusie unaniem: Het resultaat mag er zijn! Ook voor mannen…

Op dit moment verkopen we de meest gangbare praline-bite gemaakt met melkchocolade en hazelnootstukjes. In het najaar hopen we ook de andere varianten aan het assortiment toe te voegen. Alle praline bites zijn heerlijk zacht, niet te zoet en  lekker romig. Het zal een mooi product voor ieder kerstpakket zijn of misschien een voortreffelijk relatiegeschenk.