Reviewbeleid Chocoladehuis

De reviews op Het Chocoladehuis zijn bedoeld om met andere klanten te delen hoe u een product hebt ervaren. Wilt u een review schrijven? Super natuurlijk! Denk aan de onderstaande voorwaarden tijdens het schrijven en dan komt uw review snel online.

De volgende zaken staan we niet toe:

 • U bent geen klant van het Chocoladehuis en hebt het artikel waar u een review over schrijft niet bij ons gekocht
 • Meningen of uitspraken die niets te maken hebben met hoe u het artikel hebt ervaren
 • Alleen maar opmerkingen over de prijs, verzending en dergelijke
 • Ongepaste taal (bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend: scheldwoorden, racistische uitlatingen, ziektes of verbasteringen)
 • Verwijzingen, wel of niet als URL, naar andere websites. Kortingen, kortingswebsites, acties, campagnes of prijsverschillen ten opzichte van andere aanbieders of winkels
 • Commerciële inhoud en/of een commercieel doel. De reviews op deze website zullen nooit geplaatst worden door mensen die betaald worden voor het schrijven van reviews. Ook zal er nooit een review verschijnen van reviewers die in ruil voor een goede review het product mogen behouden.

Wanneer reviews worden verwijderd

Wij kunnen zover bericht een review afkeuren direct nadat ie is geschreven of naderhand verwijderen. Dit kan onder andere in deze gevallen:

 • Als één of meerdere voorwaarden niet zijn nageleefd of als wij hier een redelijk vermoeden van hebben.
 • Als de review gaat over productinformatie die fout was op het moment van aankoop, maar ondertussen is aangepast. Om te voorkomen dat klanten in de war raken, kunnen we ervoor kiezen om de review te verwijderen.
 • Wanneer de automatische controle een afwijkend patroon vaststelt, en we dus reden hebben om aan te nemen dat de review nep is. U moet namelijk daadwerkelijk klant van het Chocoladehuis zijn en daadwerkelijk het product gekocht hebben om er een review over te kunnen schrijven.
 • Een negatieve ervaring is voor ons nooit een reden om uw review af te keuren of te verwijderen. Als de review voldoet aan de voorwaarden, dan komt deze online. Hoe negatief of positief hij ook is.

Hoe reviews worden verzameld en getoond

Klanten kunnen alleen een review schrijven over artikelen die ze daadwerkelijk bij ons gekocht hebben. Zo zijn we zeker dat reviews zijn geschreven door ervaringsdeskundigen.

U kunt op 2 manieren een review schrijven:

 1. Bij elk artikel op onze website of app is een review-onderdeel waar u uw eigen review kunt starten. Dit is alleen mogelijk wanneer u het product ook daadwerkelijk bij ons gekocht heeft.
  Zonder bestaand account kunt u geen review achterlaten.
 2. Daarnaast nodigen we alle kopers na enkele weken uit om het gekochte product te reviewen.

Wij koppelen daarvoor automatisch en éénmalig de ordergegevens (bestelnummer en daaraan gekoppelde producten) aan deze éénmalige uitnodiging.

Reviews zijn nooit direct zichtbaar. Dat komt omdat de herkomst en inhoud eerst automatisch of handmatig worden gecontroleerd. Deze controle doen we zelf of laten we doen door een derde partij.

Review uitnodigingen door derde partij

Wij werken ook samen met derden om algemenere reviews te verzamelen. Deze reviews worden op deze website gepresenteerd, maar staan niet op onze servers. Dit zijn de uitnodigingen die ook alleen maar daadwerkelijke klanten kunnen plaatsen na persoonlijke uitnodiging (en na een daadwerkelijke aankoop). Ook deze uitnodiging is éénmalig.

Voor deze uitnodigingen en reviews gelden dezelfde voorwaarden en regels als hierboven omschreven.